Toszkán csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb kettévágva, kicsontozva
  • 4-5 szelet füstölt sonka
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • provánszi fűszerkeverék
  • olajbogyó
  • 1/2 dl kóla

Elkészítése:

A sütőtál alját kirakjuk a sonka szeletekkel és ráhalmozzuk a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát. Erre jönnek a befűszerezett húsdarabok, majd megszórjuk olajbogyóval ízlés szerint. Aláöntjük a kólát, több folyadék nem is kell, hiszen a hús is enged majd és a sonka is valamennyit sütés közben.
100_7323
Letakarjuk fóliával és közepes lángon egy jó 50 percet sütjük. Levesszük a fóliát, hagyjuk, hogy elfője a levét (ha túl sok lenne, le is lehet kanalazni belőle). Megszórjuk a sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt megolvadjon rajta.

Zöld fűszeres krumplipürével tálaltam, finom ebéd volt.