Tortilla rántott csirkével, salátával recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkecomb filé, vagy mell
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
- 15 dkg sajt (cheddar)
- 1 jégsaláta
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- 2-3 paradicsom
- 1 kisebb kígyóuborka
- bármilyen öntet (ketchup, majonéz, fokhagymás joghurt, salsa szósz stb.)
Tortilla:
- 40 dkg sima liszt
- 25 dkg rétes liszt
- 3 dl meleg víz
- 2 ek olaj
- 1 dkg só
Elkészítése:
Tortilla készítése:
A liszteket tálba szitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet.
Az egészet jól összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, míg puha, homogén állagú tészta lesz belőle. Kivesszük a tálból, enyhén lisztezett deszkán gombóccá formáljuk és egy nejlonzacskóba téve betesszük a hűtőbe pihenni legalább fél órát.
A tésztát kivéve a hűtőből, rögtön süthetjük, kiszakítunk belőle kisebb darabokat, ezeket lisztezett deszkán nagyon vékony, kerek lapokká nyújtjuk (lapostányér méret) és egy nagyobb, felforrósított tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalukat egy-két perc alatt. Akkor jó, mikor szépen elkezd felhólyagosodni a tészta, és kisebb barna foltok jelennek meg rajta.
Hús készítése:
Amíg a tészta pihen, addig elkészítjük a szokásos módon a rántott csirke darabokat. (Sózzuk, majd forgassuk meg lisztben, felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában és süssük ki forró olajban).
Összeállítás:
A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk ízlés szerint.
Az öntethez valókat szintén összekeverjük, például a joghurtot ízesíthetjük egy kevés sóval, reszelt fokhagymával, vagy friss kaporral, ezt mindenki ízlés szerint variálhatja.
Mi nagyon kedveljük majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.
A tortilla lapokat kedvünk szerint megtöltjük, majd szorosan feltekerjük.
Tipp:
Nagy családi kedvencünk ez a fajta finomság, mert sokféle változatban készíthető, egyszerű és nagyon tápláló. Persze, nem kizárólag rántott csirkével készíthető, hanem darált marhából készült, fűszeres kis fasírtokkal, grillezett hússal, különféle fűszerezésű sült hússal. A hús mellé pedig mehet akár kukorica, nagy szemű vörös bab, vastagabb húsú paprika, reszelt káposzta, avokádó szeletek, újhagyma stb… Mi nagyon kedveljük a joghurtos öntet mellett majonézzel, ketchuppal és csípős salsa szósszal is.
Vendégvárónak is nagyon szuper étel, mert ha mindent előkészítünk, akkor pillanatok alatt összedobhatjuk és mindenki kedvére falatozhat. A gyerekek pedig egyenesen imádják, ezt tapasztalatból tudom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


