Töltött kacsa recept

Hozzávalók:
- 1 egész kacsa
Májas töltelék:
- 3 szelet kenyér
- fél kg kacsamáj
- 1 csokor petrezselyem
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- só
Rizses töltelék:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 fej zeller
- 25 dkg rizs
- 25 dkg borsó
- 25 dkg gomba
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- petrezselyem
- olaj
Elkészítése:
Először elkészítem a májas tölteléket: 3 szelet kenyeret beáztatok vízbe. Közben apró darabokra vágom a kacsamájat. A kenyeret kicsavarom és beleteszem egy tálba. Teszek rá apróra vágott petrezselyem levelet, kettő tojást és majoránnát. Olajban megpárolom az apróra vágott hagymát, majd ráöntöm az összevágott májat. A zöldségeket apró kockára vágom és a hagymás májra dobom, fedő alatt puhára párolom. Mikor megpuhult a felét a kenyeres masszára teszem, a többit hagyom a lábasban.
Következik a rizses töltelék: a lábasban maradt májas töltelékre ráöntöm a rizst, teszek hozzá egy kis vizet. Nem főzöm készre a rizst, csak félig, mert a kacsa belsejében fog majd készre főni. Hozzáadom a borsót, gombát – amit apróra feldaraboltam – beleszórom a petrezselymet, borsozom és beleütök 3 tojást. A tojásokat befedem a töltelékkel és fedő alatt keményre párolom őket.
A töltelékek elkészültek, következik a kacsa. Törlőkendővel leitatom róla a nedvességet és kívül-belül jól besózom. A hasa résznél a bőrt óvatosan elválasztom a hústól és ide, valamint a comb részekhez betöltöm a kenyeres-májas tölteléket, a kacsa belsejébe – hasába – pedig a rizstölteléket.
Öntök alá egy kis vizet és letakarva fóliával előmelegített sütőben 200 fokon készre sütöm. Közben sűrűn locsolgatom a kisült levével. Miután megpuhult a hús leveszem a fóliát és pirosra-ropogósra pirítom. Sült almával, aszalt szilvával, naranccsal tálalom.
Tipp:
Ennek a receptnek az az előnye, hogy a köret és a hús egyben, egyszerre készül el. Isteni finom “fejedelmi lakoma” ! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »