Töltött cukkinikorongok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy mini cukkini és egy közepes nagyságú
- 2 paprika (1 sárga és 1 piros)
- két szál újhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv fele (200 gramm körül)
- 2-3 karika csípős paprika
- só, bors
- egy gerezd fokhagyma
- egy mokkáskanál méz (cukorbetegek 3-4 csepp édesítőszert használjanak)
- 2 ek olívaolaj
- 3 db háromszög sajt, kb ugyanannyi feta sajt
- 1 mozzarella sajt
- 3 evőkanál előfőzött bulgur
- 3 darab csirkemell pörköltből kisebb darabokra vágva
- 1 teáskanál zabpehely
- 1-2 bazsalikom levél
Elkészítése:
A közepes méretű cukkiniből kb 3 cm-es korongokat vágunk, amit óvatosan kikaparunk, úgy, hogy az alján maradjon a cukkiniből és megsózzuk.
A kikapart részt felkockázzuk. Feldaraboljuk a többi zöldséget is.
Egy edényben egy evőkanál olívaolajon, a hagymát, paprikát, kicsit megdinszteljük, megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, csípős paprikát, a mézet (édesítőszert, de ki is maradhat) a frissen őrölt borsot és együtt pároljuk, majd végül rárakjuk a paradicsomot. A tetejére helyezzük a megsózott korongokat, majd lefedjük és kb 3-4 percig pároljuk ( vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, roppanós maradjon!).
Egy sütőpapírt a csap alatt megvizezünk, majd kifacsarjuk, beletesszük egy tepsibe, erre rátesszük a cukkiniragut, a tetejére a korongokat, amit megtöltünk. Alul lesz az előfőzött bulgur, erre jön a csirkepörkölt, 3 korongba mackó sajtot tettem, erre kis cukkinis ragu és a feta sajt morzsolva, legfelül pedig a tépkedett mozzarella.
Meghintjük a zabpehellyel, néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk. 2 bazsalikom ágat közé teszünk és sütőbe toljuk. Én kb 25 percet sütöttem.
Tipp:
Bármilyen pörkölt maradékot is felhasználhatunk a cukkini töltéséhez, de maradék rizses hússal is kiváló lesz :)