Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkemell recept

Töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szép darab csirkemell filé
    • egy marék (kb 10dkg) zöldbab
    • 3 nagyobb darab csiperke
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaj
    • oliva olaj
    • só, bors, ételízesítő

    Köret:

    • 8-10 kisebb burgonya
    • 2-2 sárga és fehér répa
    • zsemlemorzsa
    • oliva olaj

    Elkészítése:

    A zöldbabot ételízesítős sós vízben előfőzzük, majd a megmosott és felszeletelt gombával olíva olaj és vaj keverékén megpároljuk. A vöröshagymából, a fokhagymából és a 2 tojásból a szokásos módon hagymás tojást készítünk.

    A csirkemelleket félbevágjuk ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen szét, kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Az egyikre kanalazunk a zöldbabos gombából, a másikra pedig a hagymás tojásból, fogpiszkálóval átszúrjuk és 4-5 evőkanál olíva olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Egy kis húslevest is öntünk alá és lefedjük pár percre.

    Köret:

    A krumplit meghámozzuk és sós vízben félkészre főzzük. A répákat is meghámozzuk, a vastagabbakat kettévágjuk és ételízesítős vízben félkészre főzzük. Olajozott sütőtálba halmozzuk őket, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és pár csepp olíva olajat öntünk rá. 200 fokos sütőben készre sütjük.

    Tipp:

    A zöldbabos gombából jutott még köretnek is :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá