Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 szép darab csirkemell filé
- egy marék (kb 10dkg) zöldbab
- 3 nagyobb darab csiperke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaj
- oliva olaj
- só, bors, ételízesítő
Köret:
- 8-10 kisebb burgonya
- 2-2 sárga és fehér répa
- zsemlemorzsa
- oliva olaj
Elkészítése:
A zöldbabot ételízesítős sós vízben előfőzzük, majd a megmosott és felszeletelt gombával olíva olaj és vaj keverékén megpároljuk. A vöröshagymából, a fokhagymából és a 2 tojásból a szokásos módon hagymás tojást készítünk.
A csirkemelleket félbevágjuk ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen szét, kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Az egyikre kanalazunk a zöldbabos gombából, a másikra pedig a hagymás tojásból, fogpiszkálóval átszúrjuk és 4-5 evőkanál olíva olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Egy kis húslevest is öntünk alá és lefedjük pár percre.
Köret:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben félkészre főzzük. A répákat is meghámozzuk, a vastagabbakat kettévágjuk és ételízesítős vízben félkészre főzzük. Olajozott sütőtálba halmozzuk őket, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és pár csepp olíva olajat öntünk rá. 200 fokos sütőben készre sütjük.
Tipp:
A zöldbabos gombából jutott még köretnek is :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »