Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A zöldbabot ételízesítős sós vízben előfőzzük, majd a megmosott és felszeletelt gombával olíva olaj és vaj keverékén megpároljuk. A vöröshagymából, a fokhagymából és a 2 tojásból a szokásos módon hagymás tojást készítünk.
A csirkemelleket félbevágjuk ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen szét, kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Az egyikre kanalazunk a zöldbabos gombából, a másikra pedig a hagymás tojásból, fogpiszkálóval átszúrjuk és 4-5 evőkanál olíva olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Egy kis húslevest is öntünk alá és lefedjük pár percre.
A krumplit meghámozzuk és sós vízben félkészre főzzük. A répákat is meghámozzuk, a vastagabbakat kettévágjuk és ételízesítős vízben félkészre főzzük. Olajozott sütőtálba halmozzuk őket, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és pár csepp olíva olajat öntünk rá. 200 fokos sütőben készre sütjük.
A zöldbabos gombából jutott még köretnek is :)