Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 20 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- bacon
- reszelt, vagy őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg teavaj
Elkészítése:
A csirkemellet két darabra vágjuk és egy hegyes, éles kés segítségével középen hosszan bevágjuk. Ez lesz a töltelék helye.
Az apróra gombát megpároljuk a vajon a szerecsendióval, felöntjük tejszínnel, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzről. Pár percig kevergetjük még, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Az így elkészült tölteléket hagyjuk langyosra hűlni és úgy töltjük a csirkemellbe.
A megtöltött csirkemellet baconbe göngyöljük és kivajazott tepsibe tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük lefedve, majd 40 percet sütjük hőlégkeveréssel. Időnként meglocsoljuk a saját levével, hogy ne száradjon ki!
Miután megsült hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









