Töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 20 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- bacon
- reszelt, vagy őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg teavaj
Elkészítése:
A csirkemellet két darabra vágjuk és egy hegyes, éles kés segítségével középen hosszan bevágjuk. Ez lesz a töltelék helye.
Az apróra gombát megpároljuk a vajon a szerecsendióval, felöntjük tejszínnel, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzről. Pár percig kevergetjük még, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Az így elkészült tölteléket hagyjuk langyosra hűlni és úgy töltjük a csirkemellbe.
A megtöltött csirkemellet baconbe göngyöljük és kivajazott tepsibe tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük lefedve, majd 40 percet sütjük hőlégkeveréssel. Időnként meglocsoljuk a saját levével, hogy ne száradjon ki!
Miután megsült hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »