Töltött csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 20 dkg gomba
- 15 dkg reszelt sajt
- bacon
- reszelt, vagy őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2,5 dkg teavaj
Elkészítése:
A csirkemellet két darabra vágjuk és egy hegyes, éles kés segítségével középen hosszan bevágjuk. Ez lesz a töltelék helye.
Az apróra gombát megpároljuk a vajon a szerecsendióval, felöntjük tejszínnel, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzről. Pár percig kevergetjük még, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Az így elkészült tölteléket hagyjuk langyosra hűlni és úgy töltjük a csirkemellbe.
A megtöltött csirkemellet baconbe göngyöljük és kivajazott tepsibe tesszük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük lefedve, majd 40 percet sütjük hőlégkeveréssel. Időnként meglocsoljuk a saját levével, hogy ne száradjon ki!
Miután megsült hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.