Töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bacon
  • reszelt, vagy őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2,5 dkg teavaj

Elkészítése:

A csirkemellet két darabra vágjuk és egy hegyes, éles kés segítségével középen hosszan bevágjuk. Ez lesz a töltelék helye.

Az apróra gombát megpároljuk a vajon a szerecsendióval, felöntjük tejszínnel, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzről. Pár percig kevergetjük még, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.

Az így elkészült tölteléket hagyjuk langyosra hűlni és úgy töltjük a csirkemellbe.

A megtöltött csirkemellet baconbe göngyöljük és kivajazott tepsibe tesszük.

180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük lefedve, majd 40 percet sütjük hőlégkeveréssel. Időnként meglocsoljuk a saját levével, hogy ne száradjon ki!

Miután megsült hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen lehet szeletelni.

Jó étvágyat!