Töltött csirkecombok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 25 dkg gomba
- 20 dkg szárnyas máj (csirke, kacsa, pulyka)
- 3 szikkadt zsemle
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 ek majoránna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítése:
A combokat alaposan megmossuk, majd az ujjainkkal óvatosan fellazítjuk a bőrt, mert ide fogjuk tenni majd a tölteléket. Sózzuk be a combokat és tegyük hűtőbe.
A zsemléket áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet. Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, a fűszereket, az apróra vágott gombát és májat. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, és az egészet nagyon alaposan gyúrjuk össze.
A masszát tömjük a csirkecombok fellazított bőre alá, és helyezzük őket olajjal kikent tepsibe. Ha marad ki töltelék, gombóc formájában helyezzük a csirke köré.
200 fokos sütőben 50-60 percet süssük. A végén kicsit rápiríthatunk, hogy szép piros legyen a teteje. Sülés közben a kisült zsírjával egyszer-kétszer locsoljuk meg.