Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecombok recept

Töltött csirkecombok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 25 dkg gomba
    • 20 dkg szárnyas máj (csirke, kacsa, pulyka)
    • 3 szikkadt zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk borsikafű
    • 1 ek majoránna
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • bors

    Elkészítése:

    A combokat alaposan megmossuk, majd az ujjainkkal óvatosan fellazítjuk a bőrt, mert ide fogjuk tenni majd a tölteléket. Sózzuk be a combokat és tegyük hűtőbe.

    A zsemléket áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet. Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, a fűszereket, az apróra vágott gombát és májat. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, és az egészet nagyon alaposan gyúrjuk össze.

    A masszát tömjük a csirkecombok fellazított bőre alá, és helyezzük őket olajjal kikent tepsibe. Ha marad ki töltelék, gombóc formájában helyezzük a csirke köré.

    200 fokos sütőben 50-60 percet süssük. A végén kicsit rápiríthatunk, hogy szép piros legyen a teteje. Sülés közben a kisült zsírjával egyszer-kétszer locsoljuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá