Töltött csirkecombok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg szárnyas máj (csirke, kacsa, pulyka)
  • 3 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 ek majoránna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítése:

A combokat alaposan megmossuk, majd az ujjainkkal óvatosan fellazítjuk a bőrt, mert ide fogjuk tenni majd a tölteléket. Sózzuk be a combokat és tegyük hűtőbe.

A zsemléket áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet. Tegyük át egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, a fűszereket, az apróra vágott gombát és májat. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, és az egészet nagyon alaposan gyúrjuk össze.

A masszát tömjük a csirkecombok fellazított bőre alá, és helyezzük őket olajjal kikent tepsibe. Ha marad ki töltelék, gombóc formájában helyezzük a csirke köré.

200 fokos sütőben 50-60 percet süssük. A végén kicsit rápiríthatunk, hogy szép piros legyen a teteje. Sülés közben a kisült zsírjával egyszer-kétszer locsoljuk meg.