Töltött csirkecomb főtt-sült burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db zsemle
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 25 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szárnyas fűszer
- 2 ek .liba vagy kacsazsír
- 1 cs. petrezselyem zöld
Elkészítése:
A hagymát,szalonnát,petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk,lehűtjük,megpucoljuk,felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,sózzuk. A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Levesszük a tűzről majd hozzá keverjük a kinyomkodott zsemléket,kockára vágott főtt tojást,petrezselyem zöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Két kanál zsiradékot és kb két deci vizet teszünk alá. Sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk,hasábokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. A félig megfőtt burgonyát leszűrjük,lecsepegtetjük majd bő olajban ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!