Töltött csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db 1,5 kg-os konyhakész csirke
- 10 dkg bacon
- 1 fej fehér hagyma /sima vöröshagyma is jó/
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz konzerv kukorica
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- majoránna
- szárnyas fűszer
- ételízesítő
- petrezselyemzöld
- 1 db sütőzacskó
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül sózzuk,fűszerezzük. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk. A bacont kipirítjuk,megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet,leszűrt kukoricát,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Belekeverjük a sajtot,kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket.
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk. A csirkét sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben kb 1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

