Töltött csirke recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db 1,5 kg-os konyhakész csirke
- 10 dkg bacon
- 1 fej fehér hagyma /sima vöröshagyma is jó/
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt fehér bors
- majoránna
- szárnyas fűszer
- ételízesítő
- petrezselyemzöld
- 1 db sütőzacskó
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül sózzuk,fűszerezzük. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk. A bacont kipirítjuk,megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet,leszűrt kukoricát,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Belekeverjük a sajtot,kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket.
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk. A csirkét sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben kb 1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.