Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirke recept

Töltött csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 db 1,5 kg-os konyhakész csirke
    • 10 dkg bacon
    • 1 fej fehér hagyma /sima vöröshagyma is jó/
    • 2 db zsemle
    • 2 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz konzerv kukorica
    • 15 dkg sajt
    • őrölt fehér bors
    • majoránna
    • szárnyas fűszer
    • ételízesítő
    • petrezselyemzöld
    • 1 db sütőzacskó

    Elkészítése:
    A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül sózzuk,fűszerezzük. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk. A bacont kipirítjuk,megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet,leszűrt kukoricát,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Belekeverjük a sajtot,kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket.
    A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk. A csirkét sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben kb 1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá