Töltött csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,5 kg-os konyhakész csirke
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej fehér hagyma /sima vöröshagyma is jó/
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz konzerv kukorica
  • 15 dkg sajt
  • őrölt fehér bors
  • majoránna
  • szárnyas fűszer
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • 1 db sütőzacskó

Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül sózzuk,fűszerezzük. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk,kinyomkodjuk. A bacont kipirítjuk,megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet,leszűrt kukoricát,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá. Belekeverjük a sajtot,kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket.
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást összetűzzük vagy bevarrjuk. A csirkét sütőzacskóba tesszük és előmelegített sütőben kb 1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!