Tökmagos burgonyabundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 4 csapott ek finomliszt
- 3 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg tökmag (hámozott)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Héjastól félig megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, és teljesen kihűtjük.
A csirkemellet felszeleteljük, és sóval megszórjuk. A tökmag felét ledaráljuk.
Összekeverjük a tejet a tojással, a liszttel és a darált tökmaggal, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A meghámozott burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába keverjük.
A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagba, és bő, forró olajban kisütjük.
A tökmagos burgonyabundában sült csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »