Tökmagos burgonyabundában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 4 csapott ek finomliszt
- 3 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg tökmag (hámozott)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Héjastól félig megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, és teljesen kihűtjük.
A csirkemellet felszeleteljük, és sóval megszórjuk. A tökmag felét ledaráljuk.
Összekeverjük a tejet a tojással, a liszttel és a darált tökmaggal, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A meghámozott burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába keverjük.
A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagba, és bő, forró olajban kisütjük.
A tökmagos burgonyabundában sült csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »