Tökmagos burgonyabundában sült csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 4 csapott ek finomliszt
- 3 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg tökmag (hámozott)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Héjastól félig megfőzzük a burgonyát, megpucoljuk, és teljesen kihűtjük.
A csirkemellet felszeleteljük, és sóval megszórjuk. A tökmag felét ledaráljuk.
Összekeverjük a tejet a tojással, a liszttel és a darált tökmaggal, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük.
A meghámozott burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába keverjük.
A húst belemártjuk a masszába, majd belenyomkodjuk az egészben hagyott tökmagba, és bő, forró olajban kisütjük.
A tökmagos burgonyabundában sült csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 136 kcal
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.