Teriyaki szószos csirkefalatok soba tésztával recept
Hozzávalók:
Hús pácoláshoz:
- 5 ek teriyaki szósz
- 1 ek méz
- 1 tk mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 csirkecomb
Zöldséges szószhoz:
- 20 dkg lila káposzta
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 csomó újhagyma
- 1 ek keményítő
- 2 ek teriyaki szósz
- 2 ek tabasco szósz
- 2 ek mogyoró olaj
- 4 ek víz
- 25 dkg soba tészta,
vagy bármilyen tészta, ami ízlésünknek megfelel
Elkészítése:
A combokat kicsontozom, és diónyi falatokra vágom, majd beleforgatom a pác hozzávalóiból kevert szószba, és 1 órára hűtőbe teszem.
A lila káposztát nagyobb darabokra vágom, a répákat vékonyra, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabbra szeletelem.
Egy wokbann, vagy magas falú serpenyőben kevés olajat forrósítok, majd erős tűzön megpirítom rajta a bepácolt húst. Ha megpuhult, átöntöm egy tálba, és melegen tartom.
Újabb adag olajat forrósítok, és megpirítom benne a káposztát, majd ugyanígy megpirítom a répákat is, végül mindent egybeöntök a serpenyőbe, hozzáadom a keményítőből, szószokból, mogyoró olajból és vízből álló szószt.
Összekeverem, és 5 percig erős tűzöm pirítom.
A soba tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.
A teriyaki szószos csirkefalatok soba tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


