Teriyaki szószos csirkefalatok soba tésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hús pácoláshoz:

  • 5 ek teriyaki szósz
  • 1 ek méz
  • 1 tk mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 csirkecomb

Zöldséges szószhoz:

  • 20 dkg lila káposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek teriyaki szósz
  • 2 ek tabasco szósz
  • 2 ek mogyoró olaj
  • 4 ek víz
  • 25 dkg soba tészta,
    vagy bármilyen tészta, ami ízlésünknek megfelel

Elkészítése:

A combokat kicsontozom, és diónyi falatokra vágom, majd beleforgatom a pác hozzávalóiból kevert szószba, és 1 órára hűtőbe teszem.

A lila káposztát nagyobb darabokra vágom, a répákat vékonyra, az újhagymát a zöldjével együtt vastagabbra szeletelem.
Egy wokbann, vagy magas falú serpenyőben kevés olajat forrósítok, majd erős tűzön megpirítom rajta a bepácolt húst. Ha megpuhult, átöntöm egy tálba, és melegen tartom.

Újabb adag olajat forrósítok, és megpirítom benne a káposztát, majd ugyanígy megpirítom a répákat is, végül mindent egybeöntök a serpenyőbe, hozzáadom a keményítőből, szószokból, mogyoró olajból és vízből álló szószt.

Összekeverem, és 5 percig erős tűzöm pirítom.

A soba tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.