Teriyaki csirkefalatok tésztával recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 csirkemellfilé
- 7 ek teriyaki szósz
- 1 ek méz
- 3 cm gyömbér
- 1 kk őrölt fehér bors
Tésztához:
- 80 dkg tészta (orsó, csavart)
- 3 ek olívaolaj
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dl főzőtejszín
- só
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágom. Egy tálban összekeverem a teriyaki szószt, a mézet, a borsot és a lereszelt gyömbért. Belekeverem a húst, és 30 percre hűtőbe teszem.
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.
Egy nagyobb lábasban az olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobom a kockára vágott húsos szalonnát, és megpirítom.
Ha kifőtt a tészta, leszűröm, és elkeverem a hagymás szalonnával.
A tejszínt, a tojást és a lereszelt sajtot összekeverem. Ráöntöm a forró tésztára, jól átforgatom, és lefedem.
Egy magas serpenyőben, vagy wokban olajat forrósítok. Beleöntöm a szószos húst, és erős tűzön a hús puhulásáig pirítom.
A teriyaki csirkefalatok tésztával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »