Teriyaki csirkefalatok tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 2 csirkemellfilé
  • 7 ek teriyaki szósz
  • 1 ek méz
  • 3 cm gyömbér
  • 1 kk őrölt fehér bors

Tésztához:

  • 80 dkg tészta (orsó, csavart)
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágom. Egy tálban összekeverem a teriyaki szószt, a mézet, a borsot és a lereszelt gyömbért. Belekeverem a húst, és 30 percre hűtőbe teszem.

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzöm.

Egy nagyobb lábasban az olajon megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobom a kockára vágott húsos szalonnát, és megpirítom.

Ha kifőtt a tészta, leszűröm, és elkeverem a hagymás szalonnával.

A tejszínt, a tojást és a lereszelt sajtot összekeverem. Ráöntöm a forró tésztára, jól átforgatom, és lefedem.

Egy magas serpenyőben, vagy wokban olajat forrósítok. Beleöntöm a szószos húst, és erős tűzön a hús puhulásáig pirítom.