Tepsis töltött hús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka-, vagy csirkemellfilé
- 2 zsemle
- 40 dkg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperke gomba
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- ételízesítő
- majoránna
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy közepes hőálló tepsit beolajozunk (az oldalát is) és beterítjük a kiklopfolt, sózott, borsozott pulyka-, vagy csirkemellfilé felével.
2 db zsemlét tejbe beáztatunk. Ne nagyon pépesre, mert a tölteléknek is fel kell szívni a nedvességet.
40 dkg csirkemájat apró darabokra vágunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk rajta. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
25 dkg gombát kevés olajon és egy másik fej apróra vágott vöröshagymával megdinsztelünk.
A májat, a kinyomkodott zsemlét, a gombát és 2 tojást összekeverünk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával és petrezselyemmel. Rákenjük a húsra és a hús másik felével beterítjük.
Alufóliával lefedve 1 órát sütjük, elkészülés előtt 10 perccel levesszük a fóliát, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és visszatolva a sütőbe megpirítjuk.
Gyorsan elkészül, de akár előző nap is össze lehet állítani és hűtőbe tenni sütésig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

