Tepsis töltött hús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka-, vagy csirkemellfilé
- 2 zsemle
- 40 dkg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg csiperke gomba
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- ételízesítő
- majoránna
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Egy közepes hőálló tepsit beolajozunk (az oldalát is) és beterítjük a kiklopfolt, sózott, borsozott pulyka-, vagy csirkemellfilé felével.
2 db zsemlét tejbe beáztatunk. Ne nagyon pépesre, mert a tölteléknek is fel kell szívni a nedvességet.
40 dkg csirkemájat apró darabokra vágunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy fej apróra vágott vöröshagymát megdinsztelünk rajta. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk.
25 dkg gombát kevés olajon és egy másik fej apróra vágott vöröshagymával megdinsztelünk.
A májat, a kinyomkodott zsemlét, a gombát és 2 tojást összekeverünk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával és petrezselyemmel. Rákenjük a húsra és a hús másik felével beterítjük.
Alufóliával lefedve 1 órát sütjük, elkészülés előtt 10 perccel levesszük a fóliát, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és visszatolva a sütőbe megpirítjuk.
Gyorsan elkészül, de akár előző nap is össze lehet állítani és hűtőbe tenni sütésig.