Tejszínes liba falatok recept
Galéria (9)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg libahús
- 2 db vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 5 dkg bacon szalonna, szeletelt
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej zeller
- 1 tk oregánó
- 1 ek petrezselyem zőld
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst, ami 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.
A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzölddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Köret tipp:
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.