Tejszínes liba falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg libahús
- 2 db vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 5 dkg bacon szalonna, szeletelt
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej zeller
- 1 tk oregánó
- 1 ek petrezselyem zőld
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst, ami 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.
A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzölddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Köret tipp:
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszer. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »