Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes liba falatok recept

Tejszínes liba falatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg libahús
    • 2 db vöröshagyma
    • 3 ek zsír
    • 5 dkg bacon szalonna, szeletelt
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 fej zeller
    • 1 tk oregánó
    • 1 ek petrezselyem zőld
    • 4 dl főzőtejszín
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 1 ek keményítő
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst, ami 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.

    A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.

    Tejszínes libafalatok 003

    A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

    Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.

    Tejszínes libafalatok 005

    Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.

    Tejszínes libafalatok 006

    Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzölddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.

    Köret tipp:

    Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá