Tejszínes liba falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg libahús
- 2 db vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 5 dkg bacon szalonna, szeletelt
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej zeller
- 1 tk oregánó
- 1 ek petrezselyem zőld
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst, ami 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.
A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzölddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Köret tipp:
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »