Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst, ami 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.
A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.
A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.
Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.
Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.
Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzölddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.
Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.