Tejszínes liba falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg libahús
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 ek zsír
  • 5 dkg bacon szalonna, szeletelt
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej zeller
  • 1 tk oregánó
  • 1 ek petrezselyem zőld
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ek keményítő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A húst, ami 4 db comb, lebőrözöm kicsontozom és vékony csíkokra vágom.

A sárgarépát és zellert megtisztítás után gyufára vágom.

Tejszínes libafalatok 003

A bacon szalonnát felaprítom és a zsíron kissé megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

Felöntöm a borral, rádobom a felaprított répát és zellert, rászórom az oregánót és tovább párolom.

Tejszínes libafalatok 005

Pár perc után hozzáadom a húst megszórom frissen őrölt borssal, sózom és a hús puhulásáig fedő alatt főzöm.

Tejszínes libafalatok 006

Ha megfőtt a hús a tejszínt elkeverem a keményítővel meg a felaprított petrezselyemzölddel és hozzá öntöm a húshoz, megforralom. Ha szükséges vízzel hígítom.

Köret tipp:

Galuskával vagy kifőtt tésztával tálalom.