Tejszínes-gombás pulyka apró pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felső comb
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
- 1 csipet őrölt csili
- kevés kapor finomra aprítva (esetleg szárított)
- 250 g csiperke gomba
- 250 g főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd az apróra vágott pulykahúst hozzáadva fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Felöntjük tejszínnel, kevés borsot őrlünk rá, majd csipetnyi őrölt köményt és a szétnyomott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Kevés őrölt csilit is adhatunk hozzá, de csak annyit, amennyit ízlésünk kíván.
A kevés kaprot csak a legvégén adjuk hozzá. Amikor a ragu felforrt, keményítőt szitálhatunk rá, amivel kicsit besűríthetjük.
A pulyka apró hús gyorsan megfő, így hamar elkészül.
Tészta körettel, főtt rizzsel, esetleg galuskával a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »