Tejszínes-gombás pulyka apró pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felső comb
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
- 1 csipet őrölt csili
- kevés kapor finomra aprítva (esetleg szárított)
- 250 g csiperke gomba
- 250 g főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Megsózzuk, majd az apróra vágott pulykahúst hozzáadva fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Felöntjük tejszínnel, kevés borsot őrlünk rá, majd csipetnyi őrölt köményt és a szétnyomott fokhagymagerezdeket is hozzáadjuk. Kevés őrölt csilit is adhatunk hozzá, de csak annyit, amennyit ízlésünk kíván.
A kevés kaprot csak a legvégén adjuk hozzá. Amikor a ragu felforrt, keményítőt szitálhatunk rá, amivel kicsit besűríthetjük.
A pulyka apró hús gyorsan megfő, így hamar elkészül.
Tészta körettel, főtt rizzsel, esetleg galuskával a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »