Tejszínes csirkemell recept
Hozzávalók:
- 40 dkg trappista sajt
- 80 dkg csirkemell filé
- 300 ml főzőtejszín
- egy tálka finomliszt
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- tepsit kikenni zsír (vaj) és picike liszt
- tetejére mehetnek baconszeletek, de elhagyható
Elkészítése:
Reszeld le a sajtot. A csirkemellet szeld fel vékony szeletekre. Egy tálkába készíts lisztet, másikba verj fel egy tojást (vagy kettőt, amennyit felvesz majd, de zömmel elég az egy). Klopfold ki a csirkemellet és sózd meg.
A fele reszelt sajtot szórd bele a kizsírozott kilisztezett tepsibe, ez lesz alul. Utána a csirkemell szeleteket forgasd meg lisztben, majd tojásban és helyezd a sajtra a tepsiben. Teljesen lakják be a tepsit, ha sok a hús, nem baj neki, ha fedik egymást itt-ott a húsok.
Locsold meg főzőtejszínnel. Jusson mindenhová. Majd fedd be az egészet a maradék reszelt sajttal. Itt még füstölt sajttal is megbolondíthatod, de nem fontos. És rakhatsz a tetejére bacont, de az is elhagyható.
150 fokos előmelegített sütőbe bele, puhuljon meg, kb fél óra múlva kicsit rátolhatsz 180 fokig, hogy meg is piruljon a sajt vagy a bacon a tetején.
Salátával, majonézes cuccal vagy görög salátával a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









