Tejszínes csirkecomb falatok recept

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk borsikafű
- 1 kk kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek mustár
- 3 dl habtejszín
- só
Elkészítése:
A sárgarépát felszeleteljük, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, és diónyi kockákra vágjuk.
Az olajat megforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst.
Sózzuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk borsikafűvel, kakukkfűvel, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
Elkeverjük benne a mustárt, a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ha szükséges, még sózzuk.
Felforraljuk, és kifőtt tésztával tálaljuk.
A tejszínes csirkecomb falatok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »