Tejszínes csirkecomb falatok recept
Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk borsikafű
- 1 kk kakukkfű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek mustár
- 3 dl habtejszín
- só
Elkészítése:
A sárgarépát felszeleteljük, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, és diónyi kockákra vágjuk.
Az olajat megforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst.
Sózzuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk borsikafűvel, kakukkfűvel, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
Elkeverjük benne a mustárt, a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ha szükséges, még sózzuk.
Felforraljuk, és kifőtt tésztával tálaljuk.
A tejszínes csirkecomb falatok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

