Tejszínes csirkecomb falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 csirkecomb
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk borsikafű
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek mustár
  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A sárgarépát felszeleteljük, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A csirkecombokat kicsontozzuk, és diónyi kockákra vágjuk.

Az olajat megforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst.

Sózzuk, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk borsikafűvel, kakukkfűvel, és a hús fehéredéséig pirítjuk.
Elkeverjük benne a mustárt, a tejszínt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ha szükséges, még sózzuk.

Felforraljuk, és kifőtt tésztával tálaljuk.