Tejszínes bundában sült csirkeszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 kisebb csirkemell szelet
- 1 csapott kk só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/3 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.
Olajat forrósítunk.
A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője.
A sütésnél érdemes figyelni, mert túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.
A tejszínes bundában sült csirkeszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »