Tejszínes bundában sült csirkeszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 kisebb csirkemell szelet
- 1 csapott kk só
- 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/3 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.
Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.
Olajat forrósítunk.
A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője.
A sütésnél érdemes figyelni, mert túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.
A tejszínes bundában sült csirkeszelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g