Tejfölös sült csirkemell recept
Elkészítése:
A megmosott, szárazra törölt csirkét feldaraboljuk, és megsózzuk. Egy serpenyőben kevés olajon az apró kockákra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, kakukkfűvel, és megsütjük.
A tepsit enyhén kivajazzuk, és rárakjuk a csirkedarabokat. Befedjük a kész gombával, és rátesszük a reszelt sajtot. A tejszínt elkeverjük a tojással, megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és ráöntjük a húsra.
A tejfölben elkeverjük a tojást, megízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, és ráöntjük a húsra. A tepsis húst alufóliával letakarjuk, és 90 percen át forró sütőben megsütjük. Az utolsó 10 percbe eltávolítjuk a fóliát róla, és megpirítjuk a tetejét. Friss salátával tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=PUBuRXE-NwE
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

