Tejfölös csirkeragu recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 nagyon gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- mustár és pirosarany ízlés szerint
- 1-1,5 ek liszt
- kb 2 dl tejföl
- kb 1,5 dl tej
- olaj
Elkészítése:
A csíkokra vágott húst besózom, kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vörös és fokhagymát, az egészet kissé átsütöm és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítem sóval, borssal, mustárral, pirosarannyal és puhára főzöm.
A lisztet elkeverem a tejföllel és a tejjel és behabarom vele a ragut. Pár percig állandó kevergetés mellett összefőzöm. Szeletelt hússal is el lehet készíteni. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »