Tejfölös csirkeragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagyon gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • mustár és pirosarany ízlés szerint
  • 1-1,5 ek liszt
  • kb 2 dl tejföl
  • kb 1,5 dl tej
  • olaj

Elkészítése:

A csíkokra vágott húst besózom, kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vörös és fokhagymát, az egészet kissé átsütöm és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítem sóval, borssal, mustárral, pirosarannyal és puhára főzöm.

A lisztet elkeverem a tejföllel és a tejjel és behabarom vele a ragut. Pár percig állandó kevergetés mellett összefőzöm. Szeletelt hússal is el lehet készíteni. Nagyon finom.