Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös csirkemellragu nyáreleji kertjavából recept

Tejfölös csirkemellragu nyáreleji kertjavából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 30 dkg vargánya, vagy egyéb gomba
    • 50 dkg cukkini
    • 50 dkg zöldbab
    • 50 dkg csirkemell
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • vegeta, bors, só

    Elkészítése:

    A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, fehéredésig kevergetjük, Vegetával, borssal, sóval ízesítjük. Rátesszük a felszeletelt gombát és felöntjük kevés vízzel.

    Fedő alatt pároljuk, a vizet néha pótoljuk alatta. Amikor a hús majdnem puha, rátesszük a (kb. 2×2 cm-esre) felkockázott cukkinit, az apróra vágott petrezselyemzöldet és tovább pároljuk.

    A zöldbabot annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, roppanósra főzzük, leszűrjük és a raguhoz adjuk. Jól összeforraljuk. Tejfölös habarással (tejföl, liszt kevés vízzel csomómentesre keverve) besűrítjük.

    Újra ízesítjük sóval, borssal, Vegetával. Párolt rizzsel tálaljuk. Zöldségekkel díszíthetjük.

    Tipp:

    Lehet főzőtejszínnel is készíteni a habarást. Sertéscombból is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá