Tejfölös csirkemellragu nyáreleji kertjavából recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 30 dkg vargánya, vagy egyéb gomba
- 50 dkg cukkini
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- vegeta, bors, só
Elkészítése:
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, fehéredésig kevergetjük, Vegetával, borssal, sóval ízesítjük. Rátesszük a felszeletelt gombát és felöntjük kevés vízzel.
Fedő alatt pároljuk, a vizet néha pótoljuk alatta. Amikor a hús majdnem puha, rátesszük a (kb. 2×2 cm-esre) felkockázott cukkinit, az apróra vágott petrezselyemzöldet és tovább pároljuk.
A zöldbabot annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, roppanósra főzzük, leszűrjük és a raguhoz adjuk. Jól összeforraljuk. Tejfölös habarással (tejföl, liszt kevés vízzel csomómentesre keverve) besűrítjük.
Újra ízesítjük sóval, borssal, Vegetával. Párolt rizzsel tálaljuk. Zöldségekkel díszíthetjük.
Tipp:
Lehet főzőtejszínnel is készíteni a habarást. Sertéscombból is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »