Tejfölös csirkemellragu nyáreleji kertjavából recept
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 30 dkg vargánya, vagy egyéb gomba
- 50 dkg cukkini
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- vegeta, bors, só
Elkészítése:
A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, fehéredésig kevergetjük, Vegetával, borssal, sóval ízesítjük. Rátesszük a felszeletelt gombát és felöntjük kevés vízzel.
Fedő alatt pároljuk, a vizet néha pótoljuk alatta. Amikor a hús majdnem puha, rátesszük a (kb. 2×2 cm-esre) felkockázott cukkinit, az apróra vágott petrezselyemzöldet és tovább pároljuk.
A zöldbabot annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, roppanósra főzzük, leszűrjük és a raguhoz adjuk. Jól összeforraljuk. Tejfölös habarással (tejföl, liszt kevés vízzel csomómentesre keverve) besűrítjük.
Újra ízesítjük sóval, borssal, Vegetával. Párolt rizzsel tálaljuk. Zöldségekkel díszíthetjük.
Tipp:
Lehet főzőtejszínnel is készíteni a habarást. Sertéscombból is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

