Tejfölös csirkemellragu nyáreleji kertjavából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 30 dkg vargánya, vagy egyéb gomba
  • 50 dkg cukkini
  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • vegeta, bors, só

Elkészítése:

A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. A húst vékony csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, fehéredésig kevergetjük, Vegetával, borssal, sóval ízesítjük. Rátesszük a felszeletelt gombát és felöntjük kevés vízzel.

Fedő alatt pároljuk, a vizet néha pótoljuk alatta. Amikor a hús majdnem puha, rátesszük a (kb. 2×2 cm-esre) felkockázott cukkinit, az apróra vágott petrezselyemzöldet és tovább pároljuk.

A zöldbabot annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, roppanósra főzzük, leszűrjük és a raguhoz adjuk. Jól összeforraljuk. Tejfölös habarással (tejföl, liszt kevés vízzel csomómentesre keverve) besűrítjük.

Újra ízesítjük sóval, borssal, Vegetával. Párolt rizzsel tálaljuk. Zöldségekkel díszíthetjük.

Tipp:

Lehet főzőtejszínnel is készíteni a habarást. Sertéscombból is elkészíthető.