Tejfölben pácolt csirkemell recept
Hozzávalók:
A húshoz:
- 50 dkg csirkemell filé
- 700 g tejföl
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg margarin
- 20 dkg füstölt sajt
- só, bors ízlés szerint
- 150 g tejföl
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba elkészítem a pácot: a tojásokat felverem, hozzákeverem a tejfölt, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. A csirkemellet felszeletelem, beleforgatom a pácba és hagyom állni egy éjszakát a hűtőben.
Másnap elkészítem a köretet. A burgonyát megmosom, héjában megfőzőm, majd meghámozom. Egy nagy jénait vagy magasabb falú tepsit kikenek margarinnal és a már langyos krumpli egyharmadát nagy lyukú reszelőn lereszelem. Következik a hagyma. Apróra felvágtam, kevés olajban megpároltam, majd megszóróm sajttal és margarindarabkákat teszek rá.
Így járok el a krumpli második harmadával is, de az utolsó adag krumplira már csak tejfölt teszek és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranybarnára pirítom.
Már sül a köretem, így elkészítem a husit. Olajat melegítek és a pácban lévő melleket lisztben megforgatva bő olajban, mint a rántott húst, kisütöm. A tetejét megszórom reszelt sajttal és melegen tartom. A hús és a köret mellé párolt káposztát kínálok.