Tavaszi töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb, egész csirkecomb
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 ek tyúkzsír
Töltelékhez:
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 20 dkg darált sertéshús
- 10 dkg zöldborsó
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 kisebb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kis szelet kenyér
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőr alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral.
A zöldségeket megtisztítjuk, a kenyeret vízbe áztatjuk. A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, félretesszük hűlni.
A sárgarépát apró kockára vágjuk, és a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A megpirított hagymához adjuk a darált húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a zöldborsót és a sárgarépát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. A tölteléket betöltjük a fellazított bőrök alá.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, és belefektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.
A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.
Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 75 perc volt. Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat (kb. 20 perc). Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.
Melegen és hidegen is finom.
Tipp:
Csirkecombhoz van egy jól bevált, alap töltelékem, amit Anyukámtól tanultam. Ezt szoktam variálni attól függően, hogy éppen mi van itthon. Most, hogy zsenge borsót szedtünk a kertben, nem is volt kérdés, hogy kerül bele. De akkor már a répa sem hiányozhat mellőle. Ízletes vasárnapi ebéd lett belőle. Természetesen csakis krumplipüré körettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »