Tárkonyos citromos pulyka leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell(esetleg csirkemell)
- 1 fej hagyma
- 2 répa
- 2 gyökér
- 1 kis fej zeller
- 2dkg vaj vagy kevés olaj
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- 1 citrom leve
- só
- bors
- 1 húsleves kocka
Elkészítése: A vajon megpároljuk a hagymát, beletesszük a csíkokra vágott pulykahúst kicsit átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zöldséget majd felöntjük vízzel, majd a tárkonyt és a húsleves kockát is beletesszük. Készre főzzük! A főzőtejszínben elkeverjük a lisztet beleöntjük a levesbe és forraljuk egyet. Tálaláskor citromlével ízesítjük! Gyors olcsó leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »