Tandori csirke recept
Hozzávalók:
- 10 csirke alsócomb
- 1/2 dl étolaj vagy olíva
- 2 teáskanál tandori masala fűszerkeverék
- 10 szem szecsuáni bors
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint cayenne bors
Köret:
- 1 kg távolkeleti zöldségkeverék (akár mirelit is) (zsenge mungóbab csíra, kandírozott gyömbér, répa, póréhagyma, zsenge hüvelyes zöldborsó, káposzta, karfiol, brokkoli, bambuszrügy, paprika, fafül gomba, csiperke gomba, stb bármi, ami zöldség és egészséges)
- 2 teáskanál indiai Bombay masala
- 1/2 dl oliva olaj (lehet étolaj is)
- pici só és bors
- 30 dkg rizs
- kevés olaj
- víz vagy csontleves
- petrezselyem zöld (akár szárított)
- ételízesítő
- kevés őrölt bors
Elkészítése:
A fűszereket az olajjal jól elkeverjük és bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják (aki szereti csípősen, bátran szórhat rá a szecsuáni borsból és gazdagíthatja cayenne borssal).
Sütőben, pici vízzel alatta, lefedve 190 fokon pároljuk 20 percig, majd miután félig megpuhult a hús, levéve a sütőedény fedelét, szép pirosra sütjük.
A wokot felfórosítjuk az olajjal és beleszórjuk (ha mirelit, akkor fagyosan) a zöldségeket, megfűszerezzük. Kis levet fog engedni, azon puhára pároljuk. Ha friss zöldségekkel dolgozunk, figyelni kell nehogy lekapja, ha igényli egy gyűszűnyi pici vizet lehet rá önteni. Tálalásig lefedve tartjuk.
A rizst az olajon kissé megfuttatjuk/pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy csontlével, beleszórjuk a fűszereket és a petrezselymet, majd puhára pároljuk, ha kell pótoljuk a vizet, de csak kis adagokban!
Tipp:
Készítettem már tarjával is és nagyon ízlett a családban mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


