Tandori csirke recept

Hozzávalók:
- 10 csirke alsócomb
- 1/2 dl étolaj vagy olíva
- 2 teáskanál tandori masala fűszerkeverék
- 10 szem szecsuáni bors
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint cayenne bors
Köret:
- 1 kg távolkeleti zöldségkeverék (akár mirelit is) (zsenge mungóbab csíra, kandírozott gyömbér, répa, póréhagyma, zsenge hüvelyes zöldborsó, káposzta, karfiol, brokkoli, bambuszrügy, paprika, fafül gomba, csiperke gomba, stb bármi, ami zöldség és egészséges)
- 2 teáskanál indiai Bombay masala
- 1/2 dl oliva olaj (lehet étolaj is)
- pici só és bors
- 30 dkg rizs
- kevés olaj
- víz vagy csontleves
- petrezselyem zöld (akár szárított)
- ételízesítő
- kevés őrölt bors
Elkészítése:
A fűszereket az olajjal jól elkeverjük és bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják (aki szereti csípősen, bátran szórhat rá a szecsuáni borsból és gazdagíthatja cayenne borssal).
Sütőben, pici vízzel alatta, lefedve 190 fokon pároljuk 20 percig, majd miután félig megpuhult a hús, levéve a sütőedény fedelét, szép pirosra sütjük.
A wokot felfórosítjuk az olajjal és beleszórjuk (ha mirelit, akkor fagyosan) a zöldségeket, megfűszerezzük. Kis levet fog engedni, azon puhára pároljuk. Ha friss zöldségekkel dolgozunk, figyelni kell nehogy lekapja, ha igényli egy gyűszűnyi pici vizet lehet rá önteni. Tálalásig lefedve tartjuk.
A rizst az olajon kissé megfuttatjuk/pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy csontlével, beleszórjuk a fűszereket és a petrezselymet, majd puhára pároljuk, ha kell pótoljuk a vizet, de csak kis adagokban!
Tipp:
Készítettem már tarjával is és nagyon ízlett a családban mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »