“Szottyos tészta” ropogós csirkeszárnyakkal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag makaróni
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb cukkíni
- 3 paprika
- 6 paradicsom
- bazsalikom ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- 2 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1,5 dl olaj
- reszelt sajt ízlés szerint
A csirkeszárnyakhoz:
- 12 csirkeszárny
- 10 dkg liszt
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál őrölt bors
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
- 3 dl olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A 4 dl vízhez egy kis kanál olajat és sót teszünk.
Olajon megpirítjuk egy kicsit az apróra vágott hagymát és vele együtt minden apróra vágott zöldséget. Közben megfűszerezzük és beletesszük a ketchupot is. Fedő alatt puhára pároljuk és végül a tésztát belekeverjük.
A megtisztított csirkeszárnyakat bekenjük a csirkefűszerrel és a ketchuppal. Egy tálcára öntjük a lisztet, az őrölt borsot, a pirospaprikát, a fokhagymaport és a megmaradt csirkefűszert. Összekeverjük és beleforgatjuk a csirkeszárnyakat, majd ropogósra megsütjük, forró olajon. Papírtörlőn leitatjuk.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »