Szószos csirkemell falatok zöldséges rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húshoz:
- 2 csirkemellfilé
- 5 ek teriyaki szósz
- 1 ek méz
- 1 tk currypor
- 1 kk őrölt fehér bors
- 1 ek almaecet
- 1 tk fokhagymapor
- 1 kk tabasco szósz
- 1 ek keményítő
- 2 ek olívaolaj
Rizshez:
- 2 bögre rizs
- 2 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 8 dkg (1 zacskó) olajbogyó
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Belekeverjük a húst, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A rizs elkészítéséhez kuktát is használhatunk.
Az olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt répákat. Lefedjük a kuktát és fütyülésig főzzük, majd amikor fütyül, elzárjuk, és megvárjuk, hogy önmagától elengedje a gőzt (kb. 15-20 perc).
Az olajbogyót (ha magos, kimagozzuk) feldaraboljuk.
Amikor a kuktát ki lehet már nyitni, hozzáadjuk az olajbogyót a rizshez, és óvatosan elkeverjük.
Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot megforrósítunk. Beleöntjük a szószos húst, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk. Puhára főzzük, és a rizzsel tálaljuk.