Szószos csirkemell falatok zöldséges rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 2 csirkemellfilé
  • 5 ek teriyaki szósz
  • 1 ek méz
  • 1 tk currypor
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 1 ek almaecet
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kk tabasco szósz
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek olívaolaj

Rizshez:

  • 2 bögre rizs
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 8 dkg (1 zacskó) olajbogyó
  • őrölt bors

Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Belekeverjük a húst, és 30 percre hűtőbe tesszük.

A rizs elkészítéséhez kuktát is használhatunk.

Az olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt répákat. Lefedjük a kuktát és fütyülésig főzzük, majd amikor fütyül, elzárjuk, és megvárjuk, hogy önmagától elengedje a gőzt (kb. 15-20 perc).

Az olajbogyót (ha magos, kimagozzuk) feldaraboljuk.

Amikor a kuktát ki lehet már nyitni, hozzáadjuk az olajbogyót a rizshez, és óvatosan elkeverjük.

Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot megforrósítunk. Beleöntjük a szószos húst, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk. Puhára főzzük, és a rizzsel tálaljuk.