Hozzávalók:
Húshoz:
Rizshez:
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Belekeverjük a húst, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A rizs elkészítéséhez kuktát is használhatunk.
Az olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt répákat. Lefedjük a kuktát és fütyülésig főzzük, majd amikor fütyül, elzárjuk, és megvárjuk, hogy önmagától elengedje a gőzt (kb. 15-20 perc).
Az olajbogyót (ha magos, kimagozzuk) feldaraboljuk.
Amikor a kuktát ki lehet már nyitni, hozzáadjuk az olajbogyót a rizshez, és óvatosan elkeverjük.
Egy magas falú serpenyőt, vagy wokot megforrósítunk. Beleöntjük a szószos húst, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk. Puhára főzzük, és a rizzsel tálaljuk.