Színes rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 80 dkg csirkemellfilé
- 4 közepes újhagyma
- 1 pritaminpaprika
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 közepes lila hagyma
- 2 dl tejföl
- 1 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük.
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
A lila hagymát cikkekre szeleteljük és olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és aláöntünk 1 dl vizet.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát zöldjével együtt és a felaprított pritamin paprikát.
Olajjal kikent közepes tepsibe tesszük a karfiolt, elosztjuk rajta a zöldséges ragut, meglocsoljuk a tejföllel és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »