Színes rakott karfiol recept
                            Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
 - 80 dkg csirkemellfilé
 - 4 közepes újhagyma
 - 1 pritaminpaprika
 - só ízlés szerint
 - 5 ek napraforgó olaj
 - 2 közepes lila hagyma
 - 2 dl tejföl
 - 1 dl víz
 - 2 gerezd fokhagyma
 
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük.
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
A lila hagymát cikkekre szeleteljük és olajon megfonnyasztjuk. Rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és aláöntünk 1 dl vizet.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát zöldjével együtt és a felaprított pritamin paprikát.
Olajjal kikent közepes tepsibe tesszük a karfiolt, elosztjuk rajta a zöldséges ragut, meglocsoljuk a tejföllel és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


