Szárnyas rizses hús recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg pulyka felső comb csont nélkül
- 25 dkg rizs
- fél üveg natúr lecsó
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- néhány levél petrezselyem, esetleg lestyán, vagy zellerzöld
- só
- frissen őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A feldarabolt pulykacombot is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
A lecsót is hozzáadjuk, majd megborsozva pörköltalapot készítünk. A lecsó helyett friss paprikát és hámozott paradicsomot is használhatunk. (Ha héjával tesszük hozzá a paradicsomot, nagyon apróra daraboljuk, akkor nem maradnak egyben a paradicsomhéj darabok.)
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőzött pörkölthöz. Óvatosan összekeverjük, majd összefőzzük. A zöld fűszereket is hozzáadva készre főzzük. Ajánlom a kóstolást, akár többször is.
Tipp:
Adható hozzá friss paprika, és paradicsom is a lecsó helyett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »