Szárnyas rizottó recept
Hozzávalók:
- 60 dkg zúza (kacsa, csirke)
- 50 dkg csirkemáj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 2 csomó újhagyma
- 1 bögre rizottó rizs
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk oregáno
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg sajt
- 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A kacsa és csirkezúzát (fele-fele), meg a csirkemájat tisztítás után egyforma nagyságú darabokra aprítom.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a zúzát. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a zöldjével együtt feldarabolt újhagymát.
Meghintem frissen őrölt borssal, oregánóval, és fedő alatt a zúza puhulásáig párolom.
Másik lábasban,a vajon megfuttatom a rizst. Hozzáöntöm a bort, és megvárom, míg a rizs magába szívja.
Ezután a rizshez adom a zúzás ragut, szükség szerint sózom, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Az utolsó 10 percben beleöntöm a májat, és ezután már csak óvatosan kevergetem.
Végül belekeverem a reszelt sajtot, és forrón tálalom.
A szárnyas rizottó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 5 g