Szalonnás pulykamáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg. pulykamáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csomó zöldhagyma
- 5 cl. konyak
- 1 dl. vörösbor
- 2 dl.tejföl
- só, bors
Elkészítése: A vékony nagy szeletekre vágott szalonna felével kibélelünk, egy mély tűzálló tálat. Rákarikázzuk a felaprított zöldhagyma felét, majd a felszeletelt máj felét. Sózzuk,borsozzuk majd ismét hagyma és a maradék máj.Leöntjük a tejföl, konyak, és bor keverékével. Rátesszük a maradék szalonnát, és lefedve 30 percig pároljuk. A fedőt levéve a rajta levő szalonnát ropogósra pirítjuk. Burgonya pürével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »