Szalonnás pulykamáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg. pulykamáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csomó zöldhagyma
- 5 cl. konyak
- 1 dl. vörösbor
- 2 dl.tejföl
- só, bors
Elkészítése: A vékony nagy szeletekre vágott szalonna felével kibélelünk, egy mély tűzálló tálat. Rákarikázzuk a felaprított zöldhagyma felét, majd a felszeletelt máj felét. Sózzuk,borsozzuk majd ismét hagyma és a maradék máj.Leöntjük a tejföl, konyak, és bor keverékével. Rátesszük a maradék szalonnát, és lefedve 30 percig pároljuk. A fedőt levéve a rajta levő szalonnát ropogósra pirítjuk. Burgonya pürével tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »