Szalonnás pulykamáj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg. pulykamáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 5 cl. konyak
  • 1 dl. vörösbor
  • 2 dl.tejföl
  • só, bors

Elkészítése: A vékony nagy szeletekre vágott szalonna felével kibélelünk, egy mély tűzálló tálat. Rákarikázzuk a felaprított zöldhagyma felét, majd a felszeletelt máj felét. Sózzuk,borsozzuk majd ismét hagyma és a maradék máj.Leöntjük a tejföl, konyak, és bor keverékével. Rátesszük a maradék szalonnát, és lefedve 30 percig pároljuk. A fedőt levéve a rajta levő szalonnát ropogósra pirítjuk. Burgonya pürével tálaljuk.