Sült pulykaszárny párolt zöldségkörettel recept
Hozzávalók:
- 4 db pulyka szárnytő
- só, őrölt bors, kevés étolaj
- 250 g vegyes fagyasztott zöldség, (mexikói vagy más)
- kevés apróra vágott petrezselyem zöld
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A pulykahúsokat megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és fólia alatt tepsiben megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a párolt zöldségköretet.
Kevés vajon a feldarabolt hagymát, majd az apróra vágott fokhagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, és megsózva, megborsozva fedő alatt, saját levében pároljuk néhány percig.
Hozzáadjuk e petrezselyem zöldet is, és jól összeforgatjuk. Azonnal tálalható a közben megsült pulyka mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

