Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült libacomb, portóiban párolt, datolyás körtével recept

Sült libacomb, portóiban párolt, datolyás körtével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 2 személyre:

    • 2 db hízott libacomb
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ág friss rozmaring
    • 1/2 kg liba háj
    • só, bors

    A gyümölcsös körethez:

    • 3 db érett vilmoskörte
    • 10 szem datolya
    • 4 dkg vaj
    • 1 dl portói
    • 1 ág friss rozmaring
    • 3-4 szem egész szegfűszeg
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A combokat előző este átöblítjük, ha találunk rajta toll, tok maradványokat eltávolítjuk, majd szárazra törölgetjük.

    A fokhagymát lereszeljük, összenyomjuk és bekenjük vele a combokat, megsózzuk és frissen őrölt borssal meghintjük. Egy nagyobb, jól zárható dobozba tesszük őket, közéjük tesszük a leöblített rozmaring ágakat.

    Másnap a libahájat kiolvasztjuk, kisütjük, beletesszük egy tepsibe, vagy tűzálló tálba, belehelyezzük a combokat, úgy, hogy teljesen ellepje őket a zsír. Majd 140 fokra előmelegített sütőben 2,5 – 3 órán keresztül pároljuk, sütjük. Miután a combok megsültek, serpenyőben pirosra sütjük őket.

    A gyümölcsös körethez:

    A datolya szemeket félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk és egy kis edényben, portóiba áztatjuk.

    A körtéket megmossuk, negyedelve eltávolítjuk a magházukat, majd hosszában kettévágjuk a negyedeket.

    Serpenyőbe tesszük a vaj felét és rátesszük a körtéket a rozmaring ággal, szegfűszeggel, meglocsoljuk egy kevés portóival és kevés vizet öntünk alá.

    Fedő alatt pár perc alatt megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg nagyon. Hozzáadjuk a datolyát a maradék portóival és magasabb hőfokon átforgatjuk párszor a vaj másik felével. A vajtól, selymes mártás öleli körül a gyümölcsöt.

    Az elkészült gyümölcsös köretet a sült libacomb mellé tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá