Hozzávalók 2 személyre:
A gyümölcsös körethez:
Elkészítése:
A combokat előző este átöblítjük, ha találunk rajta toll, tok maradványokat eltávolítjuk, majd szárazra törölgetjük.
A fokhagymát lereszeljük, összenyomjuk és bekenjük vele a combokat, megsózzuk és frissen őrölt borssal meghintjük. Egy nagyobb, jól zárható dobozba tesszük őket, közéjük tesszük a leöblített rozmaring ágakat.
Másnap a libahájat kiolvasztjuk, kisütjük, beletesszük egy tepsibe, vagy tűzálló tálba, belehelyezzük a combokat, úgy, hogy teljesen ellepje őket a zsír. Majd 140 fokra előmelegített sütőben 2,5 – 3 órán keresztül pároljuk, sütjük. Miután a combok megsültek, serpenyőben pirosra sütjük őket.
A datolya szemeket félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk és egy kis edényben, portóiba áztatjuk.
A körtéket megmossuk, negyedelve eltávolítjuk a magházukat, majd hosszában kettévágjuk a negyedeket.
Serpenyőbe tesszük a vaj felét és rátesszük a körtéket a rozmaring ággal, szegfűszeggel, meglocsoljuk egy kevés portóival és kevés vizet öntünk alá.
Fedő alatt pár perc alatt megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg nagyon. Hozzáadjuk a datolyát a maradék portóival és magasabb hőfokon átforgatjuk párszor a vaj másik felével. A vajtól, selymes mártás öleli körül a gyümölcsöt.
Az elkészült gyümölcsös köretet a sült libacomb mellé tálaljuk.