Sült csirkemell tejfölös mártásban recept

Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell filé
- 400 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 50 g vaj
- 200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A sütőtálat kikenjük a vajjal. A csirkehúst bemártjuk a szószba és szorosan egymás mellé rakjuk a sütőtálba.
Fóliával letakarjuk, és forró sütőben 180 °C kb. 40 percig sütjük. Ha átsült a hús, megszórjuk reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »