Sült csirkemell tejfölös mártásban recept
Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell filé
- 400 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 50 g vaj
- 200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A sütőtálat kikenjük a vajjal. A csirkehúst bemártjuk a szószba és szorosan egymás mellé rakjuk a sütőtálba.
Fóliával letakarjuk, és forró sütőben 180 °C kb. 40 percig sütjük. Ha átsült a hús, megszórjuk reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

