Sült csirkemell sajtszósszal recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- 1 kk mustár
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- kevés szerecsendió reszelve
Elkészítése:
A csirkemellet folpack közt kiklopfoljuk vigyázva, hogy ne verjük szét! Mindkét oldalán enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megsütjük.
A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, majd a lereszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük ugyanabban az edényben. Kevés száraz fehérbort öntünk hozzá.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, és mártást készítünk állandó kavargatás mellett, majd felforraljuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a reszelt szerecsendiót és a mustárt is.
A csirkemellet a sajtszósszal és párolt rizzsel tálaljuk. (Más köret is választható hozzá.) Reszelt sajtot is adunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »