Sült csirkemell sajtszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 kk mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • kevés szerecsendió reszelve

Elkészítése:

A csirkemellet folpack közt kiklopfoljuk vigyázva, hogy ne verjük szét! Mindkét oldalán enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon megsütjük.

A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, majd a lereszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük ugyanabban az edényben. Kevés száraz fehérbort öntünk hozzá.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejszínt, és mártást készítünk állandó kavargatás mellett, majd felforraljuk.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a reszelt szerecsendiót és a mustárt is.

A csirkemellet a sajtszósszal és párolt rizzsel tálaljuk. (Más köret is választható hozzá.) Reszelt sajtot is adunk mellé.