Sült csirkemell olasz sajtmártással recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- 1 ek olaj
- 40 dkg hosszú metélt (Fetuccine)
- 4 koktélparadicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 levél bazsalikom
- 1 dl húsleves alaplé
- 0,5 citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg mascarpone (olasz sajtkrém)
- só
- cayenne-i bors
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, sóval borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon többször megforgatva pár perc alatt megsütjük.
Közben a metélt tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt kifőzzük. A paradicsomokat félbe, a vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A paradicsomot és a hagymacikkeket a csirkehús mellé szórjuk, és 1 percig sütjük.
A krémsajthoz keverjük a húslét és a citrom levét, és a húsra öntve szépen elkeverjük. Sóval, cayenne-i borssal és őrölt borssal fűszerezzük. A leszűrt tésztára halmozzuk, és bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Tipp:
A metélt gyorsan kifő, a csirkemell pedig hamar megsül, így percek alatt tálalható ez a laktató tésztaétel. Friss fűszerrel megszórva még ínycsiklandóbb.
A sült csirkemell olasz sajtmártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 4 g